Om 1987

Att få göra precis det som känns rätt, att designa hållbart mode, gjorde att 1987 startades 2018. Tanken var, och är fortfarande, att tillverka personliga kläder och accessoarer med lång hållbarhet. Allt från idé, mönsterkonstruktion och sömnad, sker hantverksmässigt i vår ateljé i Lund! Tygerna är i naturmaterial, ull, lin, bomull, viskos m.m och håller mycket hög kvalité. Vi handlar av svenska leverantörer, och där tygerna kommer huvudsakligen ifrån Europa. Alla våra tyger tvättas före sömnad, just för att undvika att plaggen krymper eller färgar av sig. I våra plagg har vi inga plastknappar, utan använder pärlemor, kokos, metall eller liknande. Vi lägger mycket tid och omsorg när ett plagg konstrueras. och allt utprovas noggrant så att det ska vara både bekvämt och stilrent. Sömnaden är också viktig, det ska vara lika snyggt på utsidan som insidan. Allt detta tillsammans gör att både kläder och accessoarer håller länge. och kan användas år efter år. Dessutom så är det tänkt att nya plagg ska passa ihop med plagg från tidigare kollektioner, både när det gäller modeller och tyger. Vi tillverkar efter beställning, så vi har inget lager på våra produkter. Men tack vare det så kan kunden, till viss del, påverka beställningen med personliga mått och andra färger på tygerna. För alla är vi olika, långa, korta, och kan då få plaggen att sitta bättre om man får rätt längd på ärmar och ben. Vi försöker ständigt utveckla oss , men man ska ändå känna igen sig i ett plagg från 1987!Vår historia.

Det fanns en mur som delade världen i två, Kockums fartygsproduktion lades ned och Windows 2.0 hade lanserats.

Året var 1987 och Yvon Lundblad hade precis startat sitt företag och ateljé: Freelance Design. Sedan dess har noggrannhet, kvalité och omtanke både mot kunden och produkten varit i centrum.

Tiden går och mycket har hänt sedan 1987 men Freelance Design har liksom kläderna bestått. Erfarenheter har samlats på hög, idéer blomstrat och metoder förfinats. Med start året då Freelance Design fyllde 30 år var det dags att lansera egna produkter och gå en ny framtid till mötes. Så var 1987 fött. Det nya märket med den långa erfarenheten.